| Artikelen | Links | Gastenboek | Forum voor cursisten | Ervaringen | Dank | Copyright | Site Index |

Fijn als je mijn teksten kunt waarderen. Een link naar mijn website, een leuke mail of een aardige opmerking in mijn gastenboek, daar kan ik echt vrolijk van worden!

Jammer genoeg vind ik mijn zelfgeschreven teksten steeds vaker terug in boeken, tijdschriften en op websites. Zelfs mijn boek wordt nu (zonder mijn toestemming) al zeven jaar gebruikt door een grote schriftelijke onderwijsinstelling op het gebied van Alternatieve Geneeswijzen, die toegeeft te hebben geplagieerd, maar nog steeds niet is overgegaan tot vergoeding van het ongevraagde vruchtgebruik. Dit zal ook wel waardering zijn, maar ik word er toch echt niet vrolijk van! Erger nog, ik ben het gejat best wel zat.

Op internet kun je tekst heel makkelijk kopiëren. Maar het mag niet. Voeg mijn site toe aan je favorieten, zet een link op jouw eigen site of vul mijn gastenboek in, en laat op die manier merken dat je mijn werk waardeert. Maar “leen” niet ongevraagd mijn werk.

Wil je graag een tekst die door mij geschreven is? Mail me, en misschien kan ik wat voor je betekenen. Als ik van jou een schrijfopdracht aanneem vraag ik wel een vergoeding voor mijn werk.

Alle teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Gebruik van teksten van deze site of van mijn andere websites of uit mijn boeken is niet toegestaan zonder mijn schriftelijke toestemming. Als je toch van mijn werk gebruik wilt maken zonder mijn schriftelijke toestemming, dan kan dat: maar dan stuur ik je wel een rekening. En als ik mijn tekst zonder mijn toestemming op jouw site vind, dan stel ik per direct jouw provider of host op de hoogte van jouw overtreding van het auteursrecht.

De vergoeding voor ongeoorloofd gebruik van mijn werk is € 100,-- per pagina per dag. Als je mijn werk zonder mijn schriftelijke toestemming gebruikt, ga je met deze prijs akkoord. Vind ik mijn tekst op jouw site, dan wordt jou € 100,-- per pagina per dag in rekening gebracht, ingaande vanaf de dag dat je een waarschuwing ontvangt, en eindigend op de dag dat je mijn tekst hebt verwijderd. Betaling binnen 14 dagen na dagtekening van de eerste waarschuwing. Als ik geen tijdige betaling van jou ontvang voor het gebruik van mijn werk zal ik aangifte doen bij de politie.

Uit de Nederlandse Auteurswet 1912:
Auteursrecht (ook bekend als copyright) is het recht van de auteur van een werk van literatuur, wetenschap of kunst om te bepalen hoe, waar en wanneer zijn werk wordt gepubliceerd of vermenigvuldigd. Dit recht ontstaat vanzelf bij het maken het werk.

Opzettelijke schending van het auteursrecht is in Nederland een misdrijf en kan met gevangenisstraf worden bestraft. Bij schending van auteursrecht kan bij de politie aangifte gedaan worden.
(bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Copyright#Nederlandse_Auteurswet_1912)

Tekst stelen is een overtreding van de auteurswet.
Overtredingen van de auteurswet zijn strafbaar.
Reden genoeg om geen van mijn teksten ongevraagd te “lenen”.
Als je dat toch wilt doen, stuur ik je wel een rekening.
Geen betaling? Best, dan doe ik aangifte bij de politie.
Wil je toch een tekst van mij? Huur me in!
Als je hierover meer wilt weten kun je me mailen.
Tot slot: veel leesplezier! En leenplezier? Doe maar niet!