| Artikelen | Links | Gastenboek | Forum voor cursisten | Ervaringen | Dank | Copyright | Site Index |Klein wondertje: Bibi

Klein wondertje

 

Onze kat Bibi is 4 jaar geleden bij ons komen wonen nadat ze de eerste 3 maanden van haar leven in een gastgezin had doorgebracht. Het nestje waar ze uit afkomstig is werd aangetroffen in een schuurtje. Bibi is een heel aanhankelijk beestje dat het vreselijk heeft getroffen met onze twee gecastreerde katers Bill en Bob. Daar kan ze heerlijk mee spelen en knuffelen. Maar Bibi is altijd heel erg schuw geweest en laat zich niet zo maar oppakken. Zodra je haar probeert te benaderen maakt ze zich vliegensvlug uit de voeten. Maar als we rustig zitten of op bed liggen komt ze ons wel opzoeken en wil dan graag aangehaald worden.

Omdat ze zich zo vreselijk moeilijk laat oppakken zat een bezoek aan de dierenarts er dan ook niet echt in voor Bibi. Vorig jaar december lukte dat wel een keer en meteen werd duidelijk waarom dat was. Bibi bleek een extreem laag kalium gehalte te hebben in combinatie met hele hoge nierwaardes. Wanneer ze vanaf dat moment geen aanvullend kalium via het voer had gekregen zou ze het niet hebben overleefd. De dierenarts dacht aanvankelijk aan een goedaardige tumor in de bijnieren waar ze nog wel een aantal jaren mee zou kunnen leven. Omdat we ons afvroegen of men bij de Faculteit voor Diergeneeskunde in Utrecht misschien iets meer voor haar zou kunnen doen, hebben we voor haar een afspraak gemaakt. Maar alleen door Bibi een stevige dosis oxazepam toe te dienen was het mogelijk haar te vangen. Na onderzoek in Utrecht bleek dat ze een aangeboren vorm van chronisch nierfalen heeft.

Nadat we echter tot 2 keer toe in Utrecht zijn geweest met Bibi was ze extreem angstig geworden en zat ze het grootste deel van de tijd onder het aanrecht, bank of bed weggedoken.

Na enig gegoogle kwam ik al snel op de site van Bianca Uittenbogaard terecht waar ik hele hoopvolle verhalen aantrof over andere dieren die van hun angststoornissen afgeholpen zouden zijn met behulp van Bach Bloesem Remedie.

Toen ik Bianca belde konden we diezelfde dag nog een intake telefoongesprek voeren van bijna een uur. 2 dagen later had ik de eerst zending druppels in huis. Wat er daarna gebeurde is onbegrijpelijk en onbeschrijfelijk. Maar het resultaat is dat Bibi een hele andere kat is geworden die momenteel heerlijk in haar velletje zit en alle dagen met volle teugen geniet van haar omgeving en wij van haar. De conditie van de nieren is met aanvullend kalium, nierdieet en in 10 maanden tijd 2 x een onderhuids infuus blijkbaar nog goed genoeg om haar alle dagen heel veel plezier in het leven te kunnen laten hebben. Maar het is dankzij de druppels die Bianca speciaal voor Bibi heeft samengesteld dat ze van haar angststoornissen en trauma's is bevrijd.

2013- heden