| Artikelen | Links | Gastenboek | Forum voor cursisten | Ervaringen | Dank | Copyright | Site Index |

 

Angst voor geluid: Senna wilde zelfs niet meer naar buiten...

 

Vanaf begin mei hebben wij onze Drentsche Patrijs, Senna. Toen we haar ophaalden was ze 8 weken oud.

Al snel ontdekten we dat ze erg bang was voor allerlei geluiden buiten en binnen. Zelfs als ze die geluiden van buiten ook binnen hoorde.

We besteedden veel aandacht aan de socialisatie van Senna maar in plaats van vrijer werd ze al maar banger. Ze wilde niet lopen en regelmatig moesten we haar bij het uitlaten over straat slepen.
We wilden natuurlijk een hond die graag naar buiten wil en daar wil spelen en ravotten. Want een Drentsche Patrijs is een actieve hond en heeft veel beweging nodig. In onze zoektocht naar oplossingen deden we van alles:

Ondanks alle goede informatie die we zo kregen en ook toepasten, bleef Senna toch wel erg bang en onzeker.

 In onze zoektocht naar oplossingen via internet kwamen we ook de site van Bianca tegen. Een heel goede en mooie site waar ook veel informatie en tips te vinden zijn.
We hebben contact met Bianca opgenomen met het idee, baadt het niet, het schaadt ook niet. De Bach bloesem therapie is toch een natuurlijke geneeswijze….
Met veel geduld en inlevingsvermogen heeft Bianca ons verhaal aangehoord en kregen we ook van haar weer belangrijke praktische tips. Bianca is erg enthousiast en weet erg veel van dieren en hun gedrag, dat hebben we in de telefoongesprekken die we hadden wel gemerkt.
En natuurlijk…. Ook de remedie, de druppels, kwam al snel per post.

Na een paar weken zagen we langzaam verbetering ontstaan. We gebruikten de druppels twee maanden en Senna kreeg steeds meer vertrouwen en werd steeds minder bang. Op dit moment gaat het zo goed met haar dat we zelfs gestopt zijn met de druppels.

We zijn erg blij dat Senna nu graag naar buiten wil. Senna ontwikkelt zich tot een lieve en trouwe viervoeter die ook buiten graag werkt en stoeit. En ook binnen slaapt ze nu zelfs naast de droogtrommel en wasmachine als die staan te draaien.
Hiervoor was veel geduld nodig. Maar gelukkig hebben we van alle kanten goede hulp gehad. Alle beetjes helpen maar we zijn er van overtuigd dat de druppels die we van Bianca kregen belangrijk zijn geweest voor de verbetering van het gedrag van Senna.
Bianca Uittenbogaard, een aanrader dus!!

Yvonne en Bert Spies
Dalfsen