| Artikelen | Links | Gastenboek | Forum voor cursisten | Ervaringen | Dank | Copyright | Site Index |Tanja kan weer alleen zijn!

Tanja is een 13-jarig duitse herder teefje. Zij is sinds juli 2007 onze lieve huisgenoot en maatje van onze zwarte labrador Robas. Helaas voor Tanja zijn wij al haar zesde baasje. De reden voor afstand door de laatste baas zou zijn dat Tanja inmiddels (ze was toen 12 jaar) geen trappen meer kon lopen, terwijl de mensen net verhuisd waren naar een flat zonder lift. Achteraf  blijkt dit niet de ware reden van afstand te zijn geweest.
 
Wat er gebeurde. Tanja en Robas vonden het geen probleem om alleen thuis te blijven. Robas was het gewend en is een rustige stabiele hond. Na zo'n 4 maanden kregen wij via de buren te horen dat Tanja soms wel 6 uren aan een stuk aan het huilen, blaffen en piepen was zodra wij het huis hadden verlaten. Er stak een behoorlijke verlatingsangst de kop op. Na verder speuren en navragen bij de vorige eigenaar kwam de aap uit de mouw. Tanja kon helemaal niet alleen thuis blijven. Ze werd voor uren in een bench opgesloten als de baasjes van huis gingen omdat ze anders de boel zou slopen... Aangezien Tanja al (veel te) vaak van eigenaar was gewisseld, had ze al het vertrouwen in de terugkomst van baasjes blijkbaar verloren. Na 4 maanden had ze bij ons helemaal haar draai en plekje gevonden, maar kreeg toen wellicht het (onbewuste) donkerbruin vermoeden dat ze binnenkort wel weer naar een ander tehuis zou moeten gaan. Ik wou dat wij haar toen hadden kunnen uitleggen dat wij haar nooit meer kwijt willen. Ze is een heerlijke lieve hond waar je alleen maar van kan houden.
 
Na een fijn telefoongesprek met Bianca Uittenbogaard, heeft Tanja Bach bloesem remedies gekregen speciaal afgestemd op haar emoties en gedrag. Ook hebben we op haar advies de droge brokken vervangen door vers voer (diepvries Rodi en Duck vleesplakken). Het resultaat was geweldig! Al na een paar dagen vers voer zagen we dat Tanja weer de rust begon terug te vinden. Twee dagen later zijn we gestart met de Bach bloesem remedies. Binnen een paar weken kon ze weer samen met Robas rustig alleen thuis blijven. Inmiddels zijn we al weer een aantal weken met de remedies gestopt en gaat het nog steeds heel goed. Ze is een rustige, stabiele hond geworden. Zelfs met ons nieuwe huisgenootje, een Maine coon kitten van 13 weken, gaat het prima. Tanja moedert over hem en hij mag alles met haar doen. Ze slapen dan ook knus tegen elkaar aan.
 
Bianca, dankzij jouw goede raad en hulp kan Tanja genieten van haar oude dag. Heel hartelijk bedankt, en een poot, knuffel en lik van een nog veel dankbaardere Tanja!
 
 
Groetjes,
Desiree Driesmans

 

18 maart 2008

2007-2008