| Een dier behandelen | Wanneer Bach Bloesems? | Pups & kittens | Volwassen dieren |
| De oudere hond | De oudere kat | Een consult voor uw dier | Bestel het boek Bach! |
| Cursus Bach Bloesemtherapie voor dieren |
| Copyright |

Als je een consult wilt voor je dier, wil je natuurlijk ook graag weten hoe dat dan in zijn werk gaat.

Als eerste vindt er na afspraak een telefonisch gesprek plaats. Dat gesprek duurt gemiddeld een uur, de tijdsduur hangt van een paar factoren af: hoe lang duurt het probleem al, hoe oud is het dier, hoe hevig is het probleem etc. Omdat ik het probleem zo goed mogelijk wil oplossen zal ik doorgaan met het consult tot ik zeker ben dat de gekozen remedies werkelijk goed bij jouw dier passen. Daarom is de tijdsduur van een consult als gemiddelde aangegeven.

Tijdens een consult krijg je van mij een hele hoop vragen. Dit zijn geen vragen van een vragenlijst, het zijn vragen die ik stel omdat ik graag wil weten hoe de situatie is en hoe het zo gekomen is. Naar aanleiding van je antwoorden stel ik nog meer vragen, en voordat je het weet heb je het uur rondgepraat. Zodra ik denk dat ik eruit ben met de remedies en eventuele omgangsadviezen, zal ik uitleggen welke remedies ik heb uitgekozen en waarom. Het kan zijn dat je op dat moment een punt noemt wat nog niet is meegenomen in de remediecombinatie, in dat geval zoeken we verder. Pas als je zelf zeker bent dat dit de remedies zijn die jouw dier nodig heeft ga ik ze klaarmaken. Van jouw dier wordt tijdens het consult een uitgebreid dossier aangelegd. Dit dossier bewaar ik, dus ook als je na drie jaar nog eens een herbehandeling zou willen, dan pak ik de gegevens van jouw dier er zo weer bij.

Doorgaans heb je de dag na het consult de remedies al in huis, dit hangt een beetje af van de postbezorging. Heb je een consult op vrijdag, dan wil het nog wel eens voorkomen dat de remedies pas op maandag aankomen. Betaling is eenvoudig, in het envelopje waar het flesje in zit, zit ook een briefje met gegevens betreft betaling. Je betaalt dus pas na ontvangst van de remedies.

Zodra je de remedies in huis hebt is het belangrijk om bij te houden wat je ziet veranderen. Dat hoeft lang niet altijd iets te zijn dat direct naar het probleem verwijst. Zo kan het zijn dat jouw dier opeens weer speelt met een speelgoedje dat hij lang heeft genegeerd, opeens niet meer bang is voor de buurhond, meer zin heeft in eten of een veel mooiere vacht krijgt. Die veranderingen zijn voor mij belangrijk om te weten, daarom is het de bedoeling dat je elke twee weken even belt om mij op de hoogte te stellen. Zodra je belt voor tussentijds overleg pak ik het dossier van jouw dier erbij en werk het bij, zodat het voor mij duidelijk wordt welke remedies werken, en of er eventueel nog een verandering moet worden toegepast op de combinatie.

Gemiddelde behandelduur is drie maanden. Natuurlijk gaat dit niet op voor een probleem dat slechts 2 weken heeft gespeeld. Sommige dieren (met name katten) reageren erg snel op de remedies, andere dieren zijn weer wat langzamer, dat hangt natuurlijk ook samen met de complexiteit van het probleem. Vrijwel iedere eigenaar ziet binnen 3 weken een positieve verandering.

Als je werkt met remedies zul je zien dat de veranderingen heel natuurlijk en geleidelijk plaatsvinden. Opeens kom je erachter dat een bepaald probleem zich al in geen dagen meer heeft voorgedaan. Een dier dat behandeld wordt met remedies laat meestal in aanvang een vrij snelle verbetering zien, waarna het groeien in het nieuwe gedrag meestal een tijd gestaag plaatsvindt. Op een gegeven moment is het gedrag wenselijk. Zodra het wenselijke gedrag een week of drie stabiel is gebleven kun je stoppen met de remedies. Ik raad mensen altijd aan om te stoppen als hun behandelflesje nog half vol is. Zet het flesje in de koelkast en kijk wat er gebeurt. Heeft jouw dier nog remedies nodig, dan zie je meestal binnen een dag of vier een terugval. In dat geval ben je te snel gestopt en heeft je dier nog een tijdje ondersteuning nodig. Geen probleem, zodra je weer begint met het geven van remedies is je dier binnen een paar dagen weer op het goede spoor. Zie je geen terugval dan ben je klaar om te stoppen. Na het stoppen met de remedies blijft de begeleiding nog een maand doorgaan, zodat je zeker weet dat je niet met vragen blijft zitten.

Een consult kost inclusief remedies 59,00. Herzendingen van remedies kosten 22,00. Het tweewekelijks overleg is kosteloos. Als je een afspraak wilt afzeggen doe dat dan uiterlijk 24 uur van tevoren. Bij een gemiste of te laat afgezegde afspraak wordt mijn tijd in rekening gebracht: 37,00. Je kunt me mailen op bianca@bachvoordieren.nl. Voor het maken van een afspraak voor een consult kun je bellen naar 0341-562271.

1998-heden Bianca Uittenbogaard

Site Index