| Een dier behandelen | Wanneer Bach Bloesems? | Pups & kittens | Volwassen dieren |
| De oudere hond | De oudere kat | Een consult voor uw dier | Bestel het boek Bach! |
| Cursus Bach Bloesemtherapie voor dieren |
| Copyright |


en Bach Bloesem Remedies

Als gedragstherapeut en Bachbloesem therapeut word ik vaak ingeschakeld voor volwassen dieren. Volwassen huisdieren krijgen in hun leven te maken met de meest uiteenlopende problemen. Ze kunnen van slag raken door een emotionele gebeurtenis, zoals verhuizing, de dood van hun eigenaar, of het uit huis gaan van volwassen kinderen, het ondergaan van een operatie. Niet elk dier kan dit soort zaken probleemloos verwerken. Er zijn dieren die hierop reageren door een emotioneel probleem te ontwikkelen, waardoor uiteindelijk ook probleemgedrag ontstaat.

Soms ontwikkelen honden na de puberteit een dominant en agressief gedrag, dat stukje bij beetje vervelender wordt, tot de eigenaar plots tot de ontdekking komt dat hij zijn hond alleen nog maar prettig uit kan laten op tijden dat er niemand anders op straat te vinden is. Ook zijn er honden die opeens lijken te besluiten dat ze absoluut niet langer alleen willen zijn, ze verbouwen het huis als hun eigenaar afwezig is. Dan zijn er katten die elkaar oh zo aardig vonden en van de ene dag op de andere besluiten dat er nog maar één oplossing is: vechten! Ook andere huisdieren kunnen na een verandering in hun leefomgeving helemaal van slag zijn. Vogels willen zich bijvoorbeeld nog wel eens kaal plukken als ze uit balans zijn.

Het scala van emotionele problemen is groot. Het varieert van niet alleen kunnen zijn tot in huis plassen, fobieën voor allerhande zaken, agressief gedrag (al dan niet gebaseerd op angst), het najagen van voertuigen of fietsers en nog veel meer. Vrijwel altijd is er sprake van een duidelijk aanwijsbare emotionele onbalans. Het dier kan met Bach Remedies goed geholpen worden. Het is echter zaak om het gedrag van het dier goed onder de loep te nemen en te kijken naar het hoe en waarom van het ontstaan van het gedrag. Symptoombehandeling met Bach Remedies zal slechts een kortdurende verbetering geven. Wil je het probleem echt goed aanpakken, dan is het zaak een remedie samen te stellen die op het dier als geheel is afgestemd. Dit wordt ook wel constitutionele behandeling genoemd.

Als je ervoor kiest om jouw dier met Remedies te behandelen kun je twee kanten op: je kunt het zelf behandelen, de Remedies zijn in vrijwel elke natuurzaak te koop. Met een naslagwerk over Bach Bloesemtherapie bij dieren kom je een heel eind. Is het probleem niet al te moeilijk dan kun je het met deze informatie zelf goed aanpakken. Je kunt er ook voor kiezen om jouw dier door een ervaren therapeut te laten behandelen. Een goede therapeut zal de tijd nemen voor een gesprek met jou als eigenaar. Hij/zij zal willen weten hoe jouw dier qua karakter is, zal vragen naar de leefomstandigheden, de voeding, en nog veel meer. Hier wordt dus niet alleen gefocust op het probleem, maar gekeken naar het dier als geheel. Een dergelijk consult duurt al snel een uur. Dat is niet zo gek, want er zijn meer dan 15 miljoen verschillende combinaties te maken, de kunst is natuurlijk om uit die 15 miljoen precies de goede combinatie voor jouw dier uit te zoeken! Hoe beter een remediecombinatie bij jouw dier past, hoe beter het resultaat. Wil je een consult voor jouw dier, dan kun je bellen naar 0341-562271. Voor meer informatie over een consult kijk je hier.

© 1998-heden Bianca Uittenbogaard

Site Index